Založ si blog

Marketing a là mesto Martin

Ako som už vo svojom blogu písal, mesto Martin spustilo online dotazník o spokojnosti cestujúcich so službami MHD Martin. Môžeme viesť diskusiu o jeho kvalite, podobne ako o súbežnom dotazníku, ktorý vznikol z občianskej aktivity.
Pre toto mesto je však príznačný spôsob propagácie tohto dotazníka. Okrem zverejnenia na stránke mesta som sa nestretol so žiadnou ďalšou formou jeho dotazníka do povedomia občanov. Vzhľadom na to, že ide o jeden z podkladov pre tak dôležitý dokument, ako Plán dopravnej obslužnosti mesta, očakával by som oveľa väčšiu publikáciu cez sociálne média, MY Turčianske noviny, Mestské noviny, ale aj plagátmi povedzme s QR kódmi na zastávkach MHD (ktoré patria mestu), či priamo v autobusoch. Sú to relatívne jednoducho dostupné možnosti s akceptovateľnými nakladmi.
Čo však očakavať od mesta, ktoré sa nevie, alebo nechce predat. Skúsme základnú otázku. Ste zahraničný turista. Kde by ste hľadali informácie o našom meste v cudzom jazyku? Stačí v angličtine. Jediné, čo sa javí ako dostupné, je zapnúť si jazykovú mutáciu stránky Transparentné mesto. Otázka znie, či sa mesto naozaj chce prezentovať len informáciami preloženými cez google translator. A to nehovorím o tom, že ak aj v zahraničí nema mesto vlastnú stránku pre turistov, aspoň má pre návštevníkov vlastnú sekciu vrámci stránky mesta.
Sú to len dva príklady, ako sa mesto snaží predať sa. Či už u svojich obyvateľov, alebo u turistov. Dá sa povedať také české: ‘Nesedávej, panenko, v koutě, oni si tě najdou…’ Otázka znie, či existuje sila, ktorá nás z toho kúta vytiahne.

Prorodinný balíček a jeho zdroj

30.05.2022

Dianie na našej politickej scéne ma trošku prinútilo zamyslieť sa nad prijatými a prerokovávanými opatreniami našej vlády. Schválenie „prorodinného“ balíčka bolo také divotvorné. Ale dobre, máme ho, uvidíme, ako to rodinám s deťmi pomôže. Čo mi ale vadí, je zdroj financovania. Najmä z vreciek samospráv. Dovolím si len jediný príklad: mesto Prešov a ich MHD. [...]

Martinské mestské zastupiteľstvo bude diskutovať o MHD v meste

21.04.2022

V najnovšom vydaní Martinských novín sa redakcia prednostne venuje prvému štvrťroku prevádzky novej MHD v Martine. Bezpochyby, od mája 2022 sa muselo urobiť kvantum roboty, aby prvé autobusy mohli 1. januára vyraziť. To treba zdôrazniť. Za štvrťrok sa podarilo odviezť miliónteho cestujúceho napriek obmedzenej prevádzke spôsobenej výpadkom vodičov z dôvodu Covidu. [...]

Kam kráčaš, námestie S. H. Vajanského

08.04.2022

Dňa 6.4.2022 mesto zverejnilo informáciu, že rokuje s architektom o štúdii rekonštrukcie námestia S.H.Vajanského. Súčasťou návrhu má byť podzemná jednoúrovňová garáž, detské ihrisko či chodníková fontána. Garáž, áno či nie? Od nástupu súčasného vedenia sa rieši aj otázka podzemných garáží v centre mesta. Pôvodná štúdia hovorila o dvojpodlažnej [...]

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Russia Military Official Arrest

Putinovho generála asi kŕmili úplatkami, jeho žena žila v luxuse. Je to predzvesť konca ministra obrany?

24.04.2024 14:00

Námestníkovi šéfa rezortu obrany hrozí až 15 rokov väzenia. Prečo šéf Kremľa umožnil zatknúť jedného z najvplyvnejších predstaviteľov ozbrojených síl?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 34
Celková čítanosť: 105544x
Priemerná čítanosť článkov: 3104x

Autor blogu

Kategórie