O škole a autíčkach(v Košútoch 1)

12. septembra 2019, satakieli, Nezaradené

Skončilo sa to krásne obdobie, plné slnka, oddychu a nových zážitkov, zvané letné prázdniny. Deti opäť zasadli do školských lavíc.. čím ďalej, tým častejšie priamo z auta. Prázdniny preto neskončili len školopovinnej mládeži, ale aj obyvateľom ulíc susediacich so školami. Nie inak je to v MČ Košúty 1, kde ulice Hurbanova a Hodžova každodenne odolávajú nájazdu kmeňa rodičov, voziacich svoje ratolesti za poznaním.

V snahe zaparkovať čo najbližšie ku škole, alebo dnes už v snahe na uzučkých uliciach vôbec zaparkovať, najmä v rannej špičke robí zvýšená premávka vrásky usadlíkom v tejto lokalite. Škola, mestská časť i mesto ponúkajú alternatívu. Aby sa rodičia vyhli takmer upchatej ceste, ponúkajú alternatívu. Cez ul. Severná je dostupné parkovisko pri futbalovom ihrisku. Deťúrence na ceste za poznaním čaká asi 150 metrová prechádzka popri ihrisku. Áno, je to alternatíva. Severná a časť Hurbanovej je o máčny mak širšia ako Hodžova. Na druhej strane, kým pôvodná trasa je napájaná akým takým kruháčikom, nová trasa „ponúka“ prejazd križovatkou Severná – Jilemnického. Kmeň rodičov Východná občas strávi na križovatke aj 5-6 minút. Tak je na rodičoch, ktorú z lákavých možností si vyberú.

Novo ponúkaná alternatíva však v sebe skrýva časovanú bombu. Stále ulica Severná papierovo slúži na dopravné napojenie Martinských terás. A to túto cestu upchá nadobro.