Založ si blog

. .. a vzdám sa zlatej Janského plakety (otvorený list ministrovi Lengvarskému)

Vážený pán minister MUDr. Vladimír Lengvarský, MPH,
dovoľujem si Vás osloviť týmto mailom v nadväznosti na tlačovú besedu po skončení zasadnutia koaličnej rady dnes, dňa 7.12.2021.
Môj starý otec na sklonku svojho života bojoval s leukémiou. Preto po mojich 18. narodeninách bolo prirodzené, že som sa stal dobrovoľným darcom krvi. A práve pred necelými tromi týždňami som si prebral zlatú plaketu Dr. Janského. Avšak nie plaketa, ale pocit zadosťučinenia ma hreje vždy, keď si pozriem na stopy po vpichoch ihly.
Preto ma nesmierne zarazilo, že Vy ako vládna koalícia a členovia vlády sa dokážete vyhrážať takými návrhmi, ako je povinné očkovanie, či čiastočnú účasť na prípadnej liečbe choroby Covid 19 pre nezaočkovaných.
Áno, som nezaočkovaný. Samozrejme očkovanie ako také považujem za skvelý výdobytok modernej medicíny. Avšak som človek, ktorý sa snaží získať informácie z viacerých zdrojov. Nie politikov. Nezáleží mi na tom, čo hovorí ten alebo onen politik, tobôž nie na tom, kto je alebo nie je zaočkovaný. Avšak stretol som sa s viacerými, aj keď menšinovými názormi, publikovanými nie len na internete, ale napr. aj vo verejnoprávnych televíziách v zahraničí. Aby som bral v úvahu zdroje, ktoré nie je nutné prekladať, uvádzam napr. RNDr. Karla Drbala, Ph.D., či prof. RNDr. Jaroslava Turánka, Csc., ktorí apriori nie sú proti očkovaniu, avšak uvádzajú mnohé fakty, ktoré vyzývajú na opatrnosť pri očkovaní, zvlášť novou mRNA vakcínou. Viaceré názory odborníkov, nie politikov hovoria o tom, že vakcinácia SAMOTNÁ nie je riešením na prebiehajúcu pandémiu. Tu musím pochváliť televíziu TA3, že dala priestor dvom všeobecným lekárkam, ktoré naznačili možný postup boja paralelne s vakcináciou. Je zvláštne, že z pozície ministerstva sa tak nedeje. Obzvlášť, ak Váš koaličný partner je obhajcom menšinových názorov, za ktorými neváha stáť za akýchkoľvek okolností… alebo to aspoň platilo v roku 2011.
Je zarážajúce, že pri akomkoľvek verejnom prejave absentuje akákoľvek informácia o protinázore. Neexistuje žiadna ODBORNÁ diskusia na verejnosti. Mýlia sa vyššie uvedení páni? Nemajú potrebné vzdelanie v príslušnom odbore medicíny? Veď aj MUDr. Bukovský bol zosmiešňovaný, ale dnes praktici hovoria o tom, že po pozitívnom teste na Covid 19 odporučujú silné dávky vitamínov C a D, prípadne aspirin (zdroj TA3). Ak majú tieto voľnodostupné látky naozaj pozitívny účinok v boji s touto chorobou, prečo (dočasne) nie sú predpisované na recept a preplácané poisťovňami? Prečo (dočasne) nezbavíme všeobecných lekárov administratívnej záťaže, aby mohli vyšetriť čo najviac pacientov s pozitívnym PCR/AG testom, najmä vo veku 55+ a s rizikovými faktormi?
Zaujímala by ma prípadná rovnosť pred zákonom. Ak ja ako neočkovaný by som mal doplácať na liečbu Covidu, prečo napríklad rodičia, ktorí nezaočkujú svoje deti proti rotavírusom neplatia spoluúčasť pri ich liečbe? Takto by som sa vedel pýtať na každé jedno očkovanie. Prečo fajčiari nebudú mať spoluúčasť, ľudia s BMI povedzme nad 40 a podobne. Existuje ďaleko viac skupín ľudí, ktorí vedome ohrozujú vlastné zdravie i zdravie ostatných, napriek tomu ale nikdy od nich nebola žiadaná spoluúčasť pri liečbe.
Žiaľ vo verejných diskusiách Vy, členovia pandemickej komisie, či členovia vlády nepripúšťate akýkoľvek iný odborný názor. Preto, pokiaľ vstúpi do platnosti jeden z dvoch návrhov – povinné očkovanie akejkoľvek skupiny obyvateľstva, alebo čiastočná spoluúčasť neočkovaných na prípadnej liečbe ochorenia Covid 19, zrieknem sa svojho ocenenia, vystavím Vám účet za krv, ktorú som daroval, aby som mal dostatočné zdroje na pokrytie prípadnej liečby, spolu s plaketou Vám ho zašlem a ďalej nebudem darovať krv.
V očakávaní skorej odpovede
volič OĽaNO (bývalý)

Prorodinný balíček a jeho zdroj

30.05.2022

Dianie na našej politickej scéne ma trošku prinútilo zamyslieť sa nad prijatými a prerokovávanými opatreniami našej vlády. Schválenie „prorodinného“ balíčka bolo také divotvorné. Ale dobre, máme ho, uvidíme, ako to rodinám s deťmi pomôže. Čo mi ale vadí, je zdroj financovania. Najmä z vreciek samospráv. Dovolím si len jediný príklad: mesto Prešov a ich MHD. [...]

Martinské mestské zastupiteľstvo bude diskutovať o MHD v meste

21.04.2022

V najnovšom vydaní Martinských novín sa redakcia prednostne venuje prvému štvrťroku prevádzky novej MHD v Martine. Bezpochyby, od mája 2022 sa muselo urobiť kvantum roboty, aby prvé autobusy mohli 1. januára vyraziť. To treba zdôrazniť. Za štvrťrok sa podarilo odviezť miliónteho cestujúceho napriek obmedzenej prevádzke spôsobenej výpadkom vodičov z dôvodu Covidu. [...]

Kam kráčaš, námestie S. H. Vajanského

08.04.2022

Dňa 6.4.2022 mesto zverejnilo informáciu, že rokuje s architektom o štúdii rekonštrukcie námestia S.H.Vajanského. Súčasťou návrhu má byť podzemná jednoúrovňová garáž, detské ihrisko či chodníková fontána. Garáž, áno či nie? Od nástupu súčasného vedenia sa rieši aj otázka podzemných garáží v centre mesta. Pôvodná štúdia hovorila o dvojpodlažnej [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 34
Celková čítanosť: 105205x
Priemerná čítanosť článkov: 3094x

Autor blogu

Kategórie