Založ si blog

Centrum energetického a biologického zhodnotenia odpadu Martin – otvorený list vedeniu mesta

Vážený pán primátor,

Vážené panie poslankyne, páni poslanci,

Z programu schôdze Mestského zastupiteľstva (MsZ), ma zaujal bod 19. Informácia o Centre energetického a biologického zhodnotenia odpadu Martin. Tešil som sa na prezentáciu spoločností SPP a Brantner Slovakia, kde malo byť celý projekt podrobne vysvetlený, vrátane obrazovej prezentácie.

Žiaľ pokračuje nezmyselný zákaz priameho prenosu z MsZ (viac v mojom maili zo dňa 20.12.2021), a teda nebolo možné sledovať prezentáciu nie len zvukom, ale aj obrazom tak, ako bola predstavená zastupiteľstvu.

Z tohto dôvodu Vás žiadam o sprístupnenie prezentácie projektu podľa bodu 19. programu tak, ako bola prezentovaná Vám. Verejnosť má právo pri tak dôležitých projektoch na neskrátené a neskreslené informácie a zaujať stanovisko, a to buď, ak existuje, zverejnením záznamu tejto prezentácie, alebo požiadať predstaviteľov dotknutých spoločností, aby (napr. prostredníctvom TVT) predstavili projekt verejnosti tak, ako ho najprv predstavili Vám.

Je neospravedlniteľné, že tak dôležitý projekt nie je predstavený verejnosti v plnej miere, ako bol predstavený Vám. Občania i odborná verejnosť, pokiaľ samotná prezentácia bola vykonaná v normálnom režime zasadania MsZ má právo poznať všetky informácie. Navyše sa vyhneme dezinformáciám a skresleniu.

Verím, že do budúcna, ak aj bude zrušený priamy prenos (čo dúfam, že sa už nebude opakovať), bude vykonaný audiovizuálny záznam a prezentácie ako prezentácia Centra energetického a biologického zhodnotenia odpadu a následne zverejnený, či už na webovskom sidle mesta, alebo prostredníctvom TVT.

Rovnako dôležitá bola napríklad aj informácia o stúpnutí nákladov na výstavbu DSS Martin Podháj. Žiaľ, aj tu má verejnosť možnosť len sprostredkovaných informácií, aj keď v tomto prípade je audiozáznam postačujúci.

V očakávaní skorej odpovede

 

 

Update: z prezentácie bol urobený videozáznam na podnet p. poslanca D. Steindla

Prorodinný balíček a jeho zdroj

30.05.2022

Dianie na našej politickej scéne ma trošku prinútilo zamyslieť sa nad prijatými a prerokovávanými opatreniami našej vlády. Schválenie „prorodinného“ balíčka bolo také divotvorné. Ale dobre, máme ho, uvidíme, ako to rodinám s deťmi pomôže. Čo mi ale vadí, je zdroj financovania. Najmä z vreciek samospráv. Dovolím si len jediný príklad: mesto Prešov a ich MHD. [...]

Martinské mestské zastupiteľstvo bude diskutovať o MHD v meste

21.04.2022

V najnovšom vydaní Martinských novín sa redakcia prednostne venuje prvému štvrťroku prevádzky novej MHD v Martine. Bezpochyby, od mája 2022 sa muselo urobiť kvantum roboty, aby prvé autobusy mohli 1. januára vyraziť. To treba zdôrazniť. Za štvrťrok sa podarilo odviezť miliónteho cestujúceho napriek obmedzenej prevádzke spôsobenej výpadkom vodičov z dôvodu Covidu. [...]

Kam kráčaš, námestie S. H. Vajanského

08.04.2022

Dňa 6.4.2022 mesto zverejnilo informáciu, že rokuje s architektom o štúdii rekonštrukcie námestia S.H.Vajanského. Súčasťou návrhu má byť podzemná jednoúrovňová garáž, detské ihrisko či chodníková fontána. Garáž, áno či nie? Od nástupu súčasného vedenia sa rieši aj otázka podzemných garáží v centre mesta. Pôvodná štúdia hovorila o dvojpodlažnej [...]

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Drucker, Kažimír, Bodis

Rezort školstva sa spája s inovatívnym projektom FinQ. Cieľom spolupráce je zlepšiť finančnú gramotnosť žiakov

25.04.2024 15:51

Ide o súčasť širšieho úsilia podporiť inovácie vo vzdelávaní na základných i stredných školách.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 34
Celková čítanosť: 105566x
Priemerná čítanosť článkov: 3105x

Autor blogu

Kategórie