Založ si blog

Covid opatrenia a ich dodržiavanie orgánmi štátnej a verejnej správy

Jednou z prospešných činností Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny je organizovanie rôznych vzdelávaní. Na jedno také zverejnili v posledný augustový deň pozvánku. Téma, prednášajúci, miesto konania, návratka… s krátkou poznámkou, že ak sa zhorší pandemická situácia, vzdelávanie prejde do on-line priestoru.

Fajn. Téma zaujímavá, prospešná, treba sa prihlásiť. Super. Ako sa však dalo predpokladať, pandemická situácia sa zhoršila. Preto vám tri dni pred konaním príde e-mail, kde vás okrem iného informujú o povinnosti predložiť potvrdenie o očkovaní. Zrazu. Niečo tu ale nesedí….. Pri spätnom pohľade na pôvodné informácie Vás zarazia dva zásadné rozpory:

  1. rozpor s platnými predpismi – organizátori majú povinnosť pri organizovaní verejných podujatí zverejniť režim, v ktorom sa podujatie koná (základ/OTP/zaočkovaní). Asi má každý v pamäti návštevu Svätého otca a zmenu režimu účasti na svätých omšiach. Avšak na žiadnom z materiálov k danému vzdelávaniu takáto „nepodstatná“ informácia chýba. Potom je aj prípadná zmena pravidiel pochybná
  2. rozpor s vlastnými propozíciami – nuž mapa Slovenska hrá farbami ako tie stromy na jeseň, čo naplňuje predpoklad o zhoršení pandemickej situácie. No čuduj sa svete, žiadna on-line forma sa nekoná. Vzdelávanie je naďalej prezenčné, účastníci musia potvrdiť potvrdenie o očkovaní.

Musíme si položiť otázku: ak štát vydá nejaké predpisy, nemal by ich aj štát cez svoje organizácie dodržiavať? Podľa môjho názoru áno. Inak je jednanie štátu neférové voči iným organizátorom podujatí, ako aj voči účastníkom akcií, ktoré organizuje. Kde sú tie sľuby o predvídateľnosti? Dnes tak koná pri „pandemických opatreniach“. Ak to prejde, zajtra môže konať aj pri iných….

Prorodinný balíček a jeho zdroj

30.05.2022

Dianie na našej politickej scéne ma trošku prinútilo zamyslieť sa nad prijatými a prerokovávanými opatreniami našej vlády. Schválenie „prorodinného“ balíčka bolo také divotvorné. Ale dobre, máme ho, uvidíme, ako to rodinám s deťmi pomôže. Čo mi ale vadí, je zdroj financovania. Najmä z vreciek samospráv. Dovolím si len jediný príklad: mesto Prešov a ich MHD. [...]

Martinské mestské zastupiteľstvo bude diskutovať o MHD v meste

21.04.2022

V najnovšom vydaní Martinských novín sa redakcia prednostne venuje prvému štvrťroku prevádzky novej MHD v Martine. Bezpochyby, od mája 2022 sa muselo urobiť kvantum roboty, aby prvé autobusy mohli 1. januára vyraziť. To treba zdôrazniť. Za štvrťrok sa podarilo odviezť miliónteho cestujúceho napriek obmedzenej prevádzke spôsobenej výpadkom vodičov z dôvodu Covidu. [...]

Kam kráčaš, námestie S. H. Vajanského

08.04.2022

Dňa 6.4.2022 mesto zverejnilo informáciu, že rokuje s architektom o štúdii rekonštrukcie námestia S.H.Vajanského. Súčasťou návrhu má byť podzemná jednoúrovňová garáž, detské ihrisko či chodníková fontána. Garáž, áno či nie? Od nástupu súčasného vedenia sa rieši aj otázka podzemných garáží v centre mesta. Pôvodná štúdia hovorila o dvojpodlažnej [...]

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Počasie / Dáždnik / Dážď /

Po prietrži mračien vyhlásia v Partizánskom mimoriadnu situáciu

04.05.2024 18:48, aktualizované: 19:58

Voda zatopila viacero pivníc a ďalších priestorov. Výšku škody primátor odhadnúť nevedel.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 34
Celková čítanosť: 105705x
Priemerná čítanosť článkov: 3109x

Autor blogu

Kategórie