Založ si blog

Covid 19: Odvrátena strana štatistík – čo médiá nepovedia

Čo nám povie detailnejší pohľad na kumulatívne štatistiky hospitalizovaných od 14.8. (od vtedy sa zverejňujú údaje zaočkovaní/nezaočkovaní). Celkový počet hospitalizovaných bol 9861.

Nikoho neprekvapí, že až  5 percent bol vo veku 65+, vo veku 55+ dokonca 3/4 pacientov (bez ohľadu na to, či boli zaočkovaní, alebo nie). Avšak zaujímavejšie číslo je, že takmer 20 percent (19,43) z CELKOVÉHO počtu hospitalizovaných bolo zaočkovaných 55+. Z covid pacientov je každý piaty vo veku 55+ a zároveň je zaočkovaný, celkovo kumulatívne 1916. Na porovnanie spolu pacientov vo veku 20-54 rokov je 2380 (stále kumulatívne). Každý piaty človek v nemocnici s Covidom je starší ako 55 rokov a je zaočkovaný.

Moja otázka je, či je dôležitejšie zatvárať neočkujúcich ľudí a obmedzovať im pohyb, alebo sa zamyslieť, ako znížiť počet hospitalizovaných 55+ bez ohľadu na to, či sú zaočkovaní, alebo nie. Venuje sa konzílium odborníkov tomuto údaju? Venujú sa tomu vedci? Netreba skúšať pre týchto ľudí nejaké ambulantné a predambulantné prístupy (apel na zdravšiu životosprávu, apel na to, aby v prípade poz.testu okamžite kontaktovali lekára, ten im predpísal nejaké lieky aspoň na symptomatickú liečbu….). Píšem ako laik na základe štatistík. Tie ale hovoria jasnou rečou: v neprospech ľudí nad 55 rokov a žiaľ aj v neprospech zaočkovaných. (všetky údaje z https://covid-19.nczisk.sk/)

Prorodinný balíček a jeho zdroj

30.05.2022

Dianie na našej politickej scéne ma trošku prinútilo zamyslieť sa nad prijatými a prerokovávanými opatreniami našej vlády. Schválenie „prorodinného“ balíčka bolo také divotvorné. Ale dobre, máme ho, uvidíme, ako to rodinám s deťmi pomôže. Čo mi ale vadí, je zdroj financovania. Najmä z vreciek samospráv. Dovolím si len jediný príklad: mesto Prešov a ich MHD. [...]

Martinské mestské zastupiteľstvo bude diskutovať o MHD v meste

21.04.2022

V najnovšom vydaní Martinských novín sa redakcia prednostne venuje prvému štvrťroku prevádzky novej MHD v Martine. Bezpochyby, od mája 2022 sa muselo urobiť kvantum roboty, aby prvé autobusy mohli 1. januára vyraziť. To treba zdôrazniť. Za štvrťrok sa podarilo odviezť miliónteho cestujúceho napriek obmedzenej prevádzke spôsobenej výpadkom vodičov z dôvodu Covidu. [...]

Kam kráčaš, námestie S. H. Vajanského

08.04.2022

Dňa 6.4.2022 mesto zverejnilo informáciu, že rokuje s architektom o štúdii rekonštrukcie námestia S.H.Vajanského. Súčasťou návrhu má byť podzemná jednoúrovňová garáž, detské ihrisko či chodníková fontána. Garáž, áno či nie? Od nástupu súčasného vedenia sa rieši aj otázka podzemných garáží v centre mesta. Pôvodná štúdia hovorila o dvojpodlažnej [...]

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

Abrams, Ukrajina

Tankom Abrams sa na Ukrajine nedarí. Vyskúšajú ruskú korytnačiu taktiku?

28.04.2024 06:00

Ukrajina dostala od USA 31 tankov Abrams M1A1. O päť už prišla a ďalšie tri boli poškodené.

parlament, PVV, rokovanie, Robert Fico, Peter Pellegrini, Milan Majerský, Tomáš Taraba

Získa Slovensko všetkých 6,4 miliárd z plánu obnovy? Úradníci vládu kritizujú, Fico sa spolieha na nové zákony

28.04.2024 06:00

Najviac omeškaných míľnikov a problémov s implementáciou opatrení majú rezorty zdravotníctva, spravodlivosti a životného prostredia či vnútra. Slovensko môže prísť o miliardy eur.

Gay, gej homosexuáli, LGBTI, dúhový pochod,

Nový iracký zákon proti homosexualite počíta s trestom až 15 rokov väzenia

28.04.2024 05:49

Cieľom zákona je "chrániť irackú spoločnosť pred morálnou skazenosťou a volaním po homosexualite, ktoré zachvátilo svet".

Štatistiky blogu

Počet článkov: 34
Celková čítanosť: 105617x
Priemerná čítanosť článkov: 3106x

Autor blogu

Kategórie