Založ si blog

Otvorený list mestskému zastupiteľstvu v Martine

So súhlasom pisateľa zverejňujem nasledujúci list mestskému zastupiteľstvu v Martine:

 

Vážený pán primátor,

Vážená pani poslankyňa,

Vážený pán poslanec,

 

Tento víkend si pripomíname veľké výročie: 30 rokov od vypuknutia Nežnej revolúcie. Je krásne, že v meste sa pri tejto príležitosti koná viacero akcií, ktorým si tento mílnik v dejinách pripomíname.

 

Chcel by som Vás ale požiadať, aby ste tento sviatok uctili aj inak. Čo chvíľa nadíde deň, keď budete svojim hlasovaním rohodovať o IBV Martinské terasy, keďže bude potrebné odsúhlasiť prenájom cesty okolo Záturčianskeho cintorína. Žiaľ, napriek snahám zo strany obyvateľov o dialóg, mesto neodpovedalo na klopanie na dvere. Áno, vypočulo si námietky. Avšak komunikácia nie je o tom vypočuť, ale aj odpovedať. Argumentovať, keďže sú predkladané argumenty. Nezamietať, nevylučovať z konania. Najmä ak jeden z argumentov je rozpor so zákonom. Kým v katastri je predmetný pozemok vedený ako orná pôda, stavebným úradom je posudzovaný ako zastavaná oblasť. Ak iné argumenty môžu byť považované za diskutabilné, tento rozpor by mal byť dôvod na zamyslenie.

 

Preto Vás chcem požiadať o odloženie hlasovania o budúcnosti terás. Do doby, ked mesto sadne za spoločný stôl s odborníkmi i s občanmi, vypočuje si argumenty a návrhy a pokúsi sa nájsť riešenie, uspokojivé pre všetky strany. Do doby, keď sa jednoznačne objasní uvedený rozpor a dá sa všetko do zákonného stavu a stanovia sa na základe toho zákonné povinnosti. To by mal byť odkaz novembra 1989.

 

S úctou

Prorodinný balíček a jeho zdroj

30.05.2022

Dianie na našej politickej scéne ma trošku prinútilo zamyslieť sa nad prijatými a prerokovávanými opatreniami našej vlády. Schválenie „prorodinného“ balíčka bolo také divotvorné. Ale dobre, máme ho, uvidíme, ako to rodinám s deťmi pomôže. Čo mi ale vadí, je zdroj financovania. Najmä z vreciek samospráv. Dovolím si len jediný príklad: mesto Prešov a ich MHD. [...]

Martinské mestské zastupiteľstvo bude diskutovať o MHD v meste

21.04.2022

V najnovšom vydaní Martinských novín sa redakcia prednostne venuje prvému štvrťroku prevádzky novej MHD v Martine. Bezpochyby, od mája 2022 sa muselo urobiť kvantum roboty, aby prvé autobusy mohli 1. januára vyraziť. To treba zdôrazniť. Za štvrťrok sa podarilo odviezť miliónteho cestujúceho napriek obmedzenej prevádzke spôsobenej výpadkom vodičov z dôvodu Covidu. [...]

Kam kráčaš, námestie S. H. Vajanského

08.04.2022

Dňa 6.4.2022 mesto zverejnilo informáciu, že rokuje s architektom o štúdii rekonštrukcie námestia S.H.Vajanského. Súčasťou návrhu má byť podzemná jednoúrovňová garáž, detské ihrisko či chodníková fontána. Garáž, áno či nie? Od nástupu súčasného vedenia sa rieši aj otázka podzemných garáží v centre mesta. Pôvodná štúdia hovorila o dvojpodlažnej [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 34
Celková čítanosť: 105596x
Priemerná čítanosť článkov: 3106x

Autor blogu

Kategórie